2008년 12월 28일 일요일

Эрүүл хооллолтын дүрэм


1. Хоолыг удаан зажилж ид. Ингэвэл хоолны шингэц сайжирна .
2. Хооллох үедээ давхар өөр зүйл хийхгүй байх. Тухайлбал, зурагт үзэх, сонин унших, хооллох үедээ маргах …
3. Өлсөхийг мэдэрсэн үедээ л хооллож бай. Мөн өдрийн тогтмы шингэц муудаж, хорт бодис ялгарах үндэс болж талсжин үенд хуримтлагддаг.
4. Хэт цадтал идэхгүй байх.
5. Урьдчилж, нөөшилж бэлтгэхгүй байх. Шинэхэн бэлтгэсэн хоол хүнс илүү эрч хүч, аминдэмийг өгдөг.
6. Ногоо, жимс нийт хоол хүнсний тал хувийг эзлэвэл сайн. Улирлын чанартай салат, шинэхэн шүүс ууж бай. Ногоо, жимс нь химийн бодис хэрэглэсэн үед л бие организмд хортой үйлчлэлтэй болдог гэдгийг мартаж болохгүй шүү.
7. Аль болох их шингэн хэрэглэ. Өглөөг нэг стакан бүлээн ус ууснаар эхэл. Усандаа зөгийн бал, нимбэг хийвэл бүр ч сайн. Ус уусны дараа 20 – 30 минутын дараа өглөөний унд уух хэрэгтэй. Үдийн хоол идтэл хагас цаг тутамд, хооллосны дараа хоёр цаг болоод шингэн хэрэглэ.

0 comments:

go veg, be green, save the planet!

go veg,    be green,     save the planet!