2008년 12월 28일 일요일
Махгүйгээр будаатай хуурга хийж сурцгаая!!!!
Орц:
будаа- 200гр
амтат чинжүү- 150гр
хар мөөг - 50гр
лууван гэх мэт өөрийн дуртай ногоогоо хийж болно.
шар буурцагны мах -50гр
ургамлын тос- 50гр
Амтлагч:
сонгино- 10гр
вегетал амтлагч буюу өөрийн дуртай хоол амтлагч
жан (шар буурцагийн сүүмс)
Бэлтгэх арга:
Энэ маш энгийн та гэртээ яаж будаатай хуурга хийдэг билээ яг тэрэнтэйгээ адилхан хийхэд л болно. зөвхөн махний оронд шар буурцгийг ашиглана. шар буурцагны махаа усанд хийж дэвтээгэд 10мин хийж дэвтээнэ. Дараа ни хүйтэн усаар залиж жижиглэж хэрчинэ. Амтлагчуудаа хийж амтална.
Будаагаа агшаана. хар мөөгийг буцалсан усанд 10мин дэвтээнэ. мөөгөө усаар 2-3 удаа зайлна. Нарийн жижг төрвөлжин хэрчинэ. Лууван чинжүү сонгиноо харийн хэрчиж бэлдэнэ.
Хийх арга:
Ургамалын тосоо хийж халаасан хайруулын тавганд сонгиноо хийж шарна. Бэлдсэн луувангаа нэмэж шарна (удаан болдог ногоонуудаа эхлээд шарна). Бас дээр нь чинжүү бууцагны мах мөөгөө нэмэж хуурна. Агшаасан будаагаа амтлагч хийж хутгаж бэлэн болгоно.
Ингээд л бэлэн болчихно. та ширээгээ оорийн дуртай зуушний хамт чимэглэн засаад л өөрийн хийсэн гайхалтай хоолийг амтархаад үзээрэй!
Labels:
Монгол жор
피드 구독하기:
댓글 (Atom)
0 comments:
댓글 쓰기