2008년 12월 28일 일요일

Хүнсний ногоо болон жимсэнд ямар витамин ихээр агуулагдах талаар танилцуулья.


Витаминууд Хүнсний ногоо, жимс
Витамин В1 -тиамин байцаа, вандуй, буурцаг, талханд
Витамин В2-рибофлавин ямар ч нарийн ногоонд, цэцэгт болон бөөрөнхий байцаа, ногоон сонгино ногоон буурцаг, гүзээлзгэнэ
Витамин В3 хүнсний бүх төрлийн шинэ ногоонд
Витамин В төмс, хар талх,
Витамин В. төрөл бүрийн шинэ ногоо, ногоон вандуй,
Витамин В12 шинэ жимс ногоо,
Витамин С бүх төрлийн хүнсний ногоо жимсэнд.100 г байцаанд дунджаар 100-200 мг чинжүүнд 200-400 мг, яншүйнд 100-190 мг, ногоон сонгинод 15-60 мг, манжин 25-30 мг, улаан лууванд 20-30 мг, төмсөнд 10-30 мг, улаан лоолинд 20-40 мг өргөст хэмхэнд 5-10 мг, шар лууванд 5-10 мг хэмжээтэй байдаг.
Витамин РР- никотины хүчил бүх төрлийн жимс, жимсгэнэ, улаан манжин, шар луувавд
Витамин A бүх төрлийн ногоон ургамал, 100 гр бууцай, чинцай, салат, байцаа, ногоон буурцаг, хүнсний шош зэрэгт 0,4-2,5 мг, шар лууванд9-12 мг, улаан лоолинд1,5-2,0 мг,
Витамин Д , масло, сүү, төрөл бүрийн ногоон ургамал, мөөг зэрэгт их хэмжээгээр
Витамин Е ургамлын тос, чацаргана, чинцай, салат, байцаа, шинэ ногоонд
Витамин К төрөл бүрийн шинэ ногоо, бууцай, чинцай, байцаанууд, улаан лоолинд

0 comments:

go veg, be green, save the planet!

go veg,    be green,     save the planet!