2008년 12월 28일 일요일

Мөстэй жүрж


Амралтын өдрүүдэд, гэртээ амтат десерт хийн таатай нь аргагүй амтлахыг хүсвэл дараах жорыг уншаарай.
Орц:
жүрж - 8 ширхэг, мөс – 36 ширхэг шоо
Жимсгэнэ бас шинэхэн цэцэг, сахарны нунтаг - 225 г
ликер "Гран Марнье" эсвэл "Куантро" – хоолны дөрвөн халбага

Бэлтгэх арга:
Шилэн аяганд мөсөө хийх хэрэгтэй. Мөсөн дотроо жижиг аяга тавиарай. Хоёр аяганыхоо хооронд цэцэг болон жимсгэнээсээ хийгээд хооронд нь мөснөөсөө тавиарай. Дараа нь хоёр аяганыхаа хооронд ус нэмж дүүргээрэй.
Өгөхийн өмнө мөстэй аягаа хөргөгчинд хийгээрэй.
Хоёр ширхэг жүржийг хальснаас нь салган урт нарийхан хэрч. Үлдсэн жүрээ бас хальслаад цагаан хэсгүүдээс нь салгах хэрэгтэй. Хэдэн хэсэг болгон зүсээд үрнээс нь салгасны дараа хооронд нийлүүлж нэг бүтэн жүрж мэт болгон түүнийгээ коктелд зориулсан савх модоор тогтоон мөстэй аяган дээрээ овоолж тавь.
300 мл усанд жүржийн хальс болон сахараа хийж буцалгаад, шаргал өнгөтэй болтол 15 минут хэртээ хутгана. Гал дээрээс авмагцаа ликероо хийнэ. Жүржийнхээ дээрээс сахарны сиропоо цацаж өгсний дараа гурван цаг хөргөгчинд хийж хөлдөө. Хамгийн сүүлд нь мөстэй аяган дээрээ жүржээ тавиад өгөөрэй.

0 comments:

go veg, be green, save the planet!

go veg,    be green,     save the planet!