2009년 7월 16일 목요일

Хүнсний ногоо


• Сармис. Шинэхэн сармисны хумсыг хөлдөөж хэрэглэж болно. Амч, чанар нь гэссэний дараа хадгалагддаг.
• Баклажан. Зарим нэг сортынх нь гашуувтар байдаг. Өөрийгөө энэ ногоогоор хангахын тулд баклажаныг том хэрчимээр хэрчиж давслаад 45 минут орчим байлга. Дараа нь угааж хатаана.
• Улаан сонгино. Зуны улиралд улаан сонгино хэрэглэх нь зохимжтой. Ийм сонгино нь чихэрлэг амттай, сайхан үнэртэй байдаг.
• Улаан лооль. Хөргөгчинд хадгалаад хэрэггүй. Хэрэв зөөлөрвөл түүнийг сүмс хийхдээ ашигла.
• Чинжүү. Чихэрлэг чинжүү, ногоон чинжүү, шар, улаан чинжүү. Боловсросон хугацаанаас шалтгаалан ийм олон өнгөтэй ыбайдаг. Ногоон нь эрт ургацынх, арай гашуувтар амттай. Улаан өнгөтэй нь ёихэрлэгш шүүслэг байна. Шар нь хамгийн зөөлөн, усархаг байдаг.

0 comments:

go veg, be green, save the planet!

go veg,    be green,     save the planet!