2009년 2월 2일 월요일
эрүүл хоолны талаар ярилцлага Д.Ариунаа
-Хүмүүс цагаан хоолтон болбол биед сайн, турна гэж махтай хоол идэхгүй, гэнэт цагаан хоол идэж байгаад хэсэг хугацааны дараа чих шуугиад толгой эргээд гэдэг. Ер нь хэрхэн цагаан хоолтон болох вэ?
-Шууд махнаас татгалзаад тэр хугацаанд хүний бие хоолноосоо авдаг байсан уургаа нөхөж чадахгүй сульддаг юм. Түүнийг мэдэхгүй хүмүүс цагаан хоол идэж чадахгүй юм байна гээд буцаад махаа идэж эхэлдэг. Гэнэт цагаан хоол идэж болохгүй. Харин цагаан хоол идмээр байвал эхлээд энэ төрлийн номоос судлах хэрэгтэй. Манай улсын эрдэмтэн багш нарын гаргасан цагаан хоолны номд дэлгэрэнгүй тайлбарласан байна билээ. Түүнээс биш цагаан хоол идэж байна гээд жимс, байцаан салат, будаа идээд байвал болохгүй.
Labels:
Цагаан хоолны ач тус
피드 구독하기:
댓글 (Atom)
0 comments:
댓글 쓰기