2009년 2월 2일 월요일
Шар буурцаг хэрэглэж байх ач холбогдол
Шар буурцгийн талаар мэдлэг мэдээллийг агуулсан олон ном зохиол байдаг. Тэдгээрийн дотроос дэлхийн олон хэлэнд орчуулагдсан Америкийн алдард эртэмтэн доктор Mindell. E "Буурцгийн гайхамшиг" номонд буурцаг хэрэглэж байх ач холбогдлыг дараах хэдэн тєрлєєр дэлгэрvvлэн бичсэн байдаг .
• ясыг бэхжvvлж, сийрэгжихээс хамгаална
• тvрvv булчирхайг хамгаалах
• цэвэршилтийг хойшлуулах
• цус єтгєрч, зvрх муудахаас хамгаалах
• хавдар євчнєєс хамгаалах
Хvмvvс дунд насанд хvрхээр хvссэн эс хvссэн ясны тvвшинд ямар нэг хэмжээгээр єєрчлєлт орж яс сийрэгжих, шохойжих, улмаар яс ургах єєрчлєлтvvд ирдэг. Эдгээр нь хєдєлгєєн, жин нэмэгдэх зэрэг олон шалтгаанаас болдог боловч бэлгийн даавар багассантай тун их холбоотой. Эм бэлгийн даавар аажмаар багасвал эмэгтэйчvvд жин нэмэгдэх, сарын тэмдэг багасах, арьсны гєлгєр уян зєєлєн чанар буурах, цэвэршилтийг тvргэсгэх, яс сийрэгжих зэргээс гар хєл євдєж, бухимдан янгинадаг. Харин эр бэлгийн даавар аажмаар багасвал тvрvv булчирхайн vйл ажиллагаа саарч бэлгийн дур хvсэл харих, муудах, тvрvv булчирхайн vрэвсэл шохойжил, томрол vvсдэг тул эрэгтэй, эмэгтэйчvvд шар буурцгийг хэрэглэж байвал тун их ач холбогдол єгдєг. Бэлгийн дааврыг хэвийн барихад эм биш байгалын гаралтай зvйл хэрэглэвэл vр дvнтэй байдгийг эрдэмтэд нэгэнт нотолсон билээ. Буурцаг бол байгалаас хvн тєрєлхтєнд шагнаж буй цорын ганц гайхамшигт байгалийн гаралтай хоол хvнс болно. Зєвхєн буурцгийн тєрлєєс авдаг ховор шим тэжээл нь лецитин
Лецитин дутсанаар цус єтгєрєх, дархлаа сулрах
Хавдар vvсэх, судас нарийсдаг. Vvнээс хамгаалах арга бол хоол хvнсээ буурцгийн тєрлєєр сэлбэж занших . Хvн хєгширч, элдэв євчинд нэрвэгдэхгvйн тулд єдєр тутмын аж амьдралдаа анхаарал хандуулах нь чухал байдаг. Цус єтгєрєхєєс хамгаалж байх нь судас нарийсах, зvрх, даралт, харвалтаас сэргийлэн амьдарч буй ухаан юм. буурцаг хэрэглэж лецитин нєхєж Биеийн дархлааг дэмжиж байх нь ирж болох олон євчнєєс єєрийгєє хамгаалах сайн арга билээ. Буурцгийн тєрлєєр хооллож сурвал танд аяандаа нэг тєрлийн хамгаалалт буй болж байна гэсэн vг. Шар буурцаганд ургамлын уураг, шим тэжээл нь єндєгнєєс 1,8 дахин, гахайн хар махнаас 1.9 дахин, vхрийн махнаас 1.6 дахин, хонины махнаас 2 дахин. Загасны махнаас 1.9 дахин, сvvнээс 1,9 дахинаар илvv тэжээллэг байдаг.
Labels:
Цагаан хоолны ач тус
피드 구독하기:
댓글 (Atom)
0 comments:
댓글 쓰기