2012년 3월 5일 월요일
Тайланд ногоотой шөл
Орц: (1порц)
Цэцэгт байцаа 20гр,
Лууван 30 гр,
Жижиг эрдэнэ шиш 40гр,
Уутат вандуй 20гр,
Нарийн пүнтүүз 10 гр,
Сармис 10 гр,
Самрын тос 5 гр,
Ногоон сонгино 10 гр,
Остер соус З гр.
Хийх арга:
1.Лууванг нимгэн хавтгай, уутат вандуйг 2-3 см урттай хэрчээд, халаасан тостой хайруулын тавганд сармисын хамт 2-3 минут хуурна.
2.Буцалсан усанд нарийн пүнтүүзийг дэвтээгээд шүүнэ. Бор мөөг далайн замаг, цагаан лууван буцалгаж гаргаж авсан шөлөнд хуурсан ногоо, пүнтүүзийг хийгээд дээрээс нь жижгэвтэр хэрчсэн цэцэгт байцаа, эрдэнэ шишийг нэмж хийн 3-5 минут зөөлөн галаар буцалгаад сармис бусад амтлагчийг хийж бэлэн болгоно. Таваглахдаа дээр нь хэрчсэн ногоон сонгино хийнэ.
/Монголчуудын амьдрал/
Labels:
Хоолны жор
피드 구독하기:
댓글 (Atom)
0 comments:
댓글 쓰기